Nyheder

TTB7

Traumetæppe

Thorax Thermal Blanket, er nu vist i bogen ”Den præhospitale patient 2016” under kapitel 20 Traumatologi, hvor overlæge Benedict Kjærgaard fra Aalborg Universitetshospital beskriver hypotermi og behandling præhospitalt.

Traumetæppet, Thorax Thermal Blanket er vist som et smart kommercielt indpakningssystem til den præhospitale patient, i stedet for det almindelige alu-tæpper. ”Den præhospitale patient 2016” er målrettet uddannelse til ambulanceassistent, ambulancebehandler eller paramediciner.


En hånds spiseforklæde 1En hånds spiseforklæde 2

En hånds betjent spiseforklæde

En hånds betjent spiseforklæde, kaldet ”Spisekrogen” fra Therm Aid, kan nu ses ved SOSU Nord Future Lab erhvervsfaglig forskningsafdeling. SOSU Nord Aalborg På Sporet 8 A 9000 Aalborg.

Hjemmeside: http://www.sosunord.dk/futurelab/om-futurelab/

SOSU Nords Future Lab, underviser i nye sundheds og velfærdsteknologiske produkter til handicapområdet, med fokus på faglig professionel pleje, med mennesket i centrum.


TTB6

Thorax Thermal Blanket, er nu vist som en lettere og effektiv indpaknings metode til afkølede patienter, i den nye 3. udgave af bogen ”Den akutte patient 2016”. Thorax Thermal Blanket ses under kapitel 22 der omhandler Accidentel hypotermi, af overlægerne Lars Steen Jacobsen og Benedict Kjærgaard.  Den akutte patient beskriver systematisk og rationel håndtering af akutte patienter. Målgruppen er primært medicinstuderende, unge læger og andet personale på de fælles akut modtagelser. 


Aalborg universitet. Thorax Thermal Blanket er en økonomisk gevinst for region Nordjylland og Aalborg universitetshospital.

Aalborg Universitet. School of Medicine and Health, har den 19. december 2013 afsluttet Cost-effectiveness analyse af Thorax Thermal Blanket til behandling af mild hypotermi blandt traumepatienter i ambulancetjenesten.

Rapporten viser at Thorax Thermal Blanket er en økonomisk gevinst for Aalborg Universitetshospital, i stedet for det gamle traditionelle folie tæpper der i dag bruges i ambulance og redningstjenesten.

Analysen er udført af Eva Hede Olsen og Pernille Guldbæk Christensen, der har set på komplikationer ved hypotermi, behandling, blodtransfusion, tider og forholdet mellem isoleringseffekt. Der ud over, kommer selvfølgelig fordelen for patientens komfort, behandling og ikke mindst kvalitetssikring af patienten.

Konklusion: ifølge denne analyse kan det konkluderes, at implementering af Thorax Thermal Blanket er omkostningseffektivt, eftersom en sådan implementering vil medføre en besparelse.

Thorax Thermal Blanket indføres som fremtidig materiel i Region Nordjylland Præhospital- og beredskabsenheder.
Paramediciner og læger har fået instruks i brugen af Thorax Thermal Blanket til behandling af følgende patientgrupper:

  1. Fastklemte patienter, hvor frigøring vurderes at vare mere end 15 minutter
  2. Patienter, der vurderes at have moderat eller svær hypotermi
  3. Drukneulykker, hvor patienten har været udsat for nedkøling i/under vand
  4. Brandsårspatienter, med større livstruende brandsårsområder

Ligeledes bliver der nu undervist i brugen af Thorax Thermal Blanket på Redderuddannelsen i Esbjerg EUC-Vest. Rescue Center Denmark.
Samt inden for søsikkerhed på Fiskeriskolen i Thyborøn EUC-Nordvest.

United-KingdomGermany
Runitec A/S - Indkildevej 12G, 9210 Aalborg, Danmark - info@runitec.dk - +45 70 20 20 68